Nästa grundkurs

Nästa grundkurs

I år går grundkurs i taekwondo under vårterminen 2023 med start 23.1.2023. Grundkursen tränar en gång i veckan och håller på i ungefär fyra månader. Kolla närmare på våra träningstider för mer information om dagar och klockslag.

Till grundkursen kan man komma utan tidigare erfarenhet av kampsport. Alla är välkomna! Vi börjar från början och bygger sakta upp vår kropp och vår teknik. Man behöver inte kunna någonting när man startar. Taekwondo passar alla åldrar, men vår minimiålder är ändå 14 år. Någon övre åldersgräns har vi inte.

Landskapsregeringen har rekommenderat att hobbyverksamhet ställs in med start i januari. De pratar om två veckor, men vi tror nog det blir länge. Vi vill inte ställa in grundkursen, så istället startar vi med online-träning. Genast vi får komma till salen igen för att träna gör vi självklart det. För att kunna delta i online-träningarna behöver du förstår utrymme nog att sparka, men också en smartphone eller laptop med kamera. Anslut dig till vår grupp på Facebook med namnet “Taekwondo-grundkurs 2023” så får du mer info om hur det hela går till.

Det enda du behöver för att börja på en grundkurs i taekwondo är gympakläder och en vattenflaska. I grenen hör dock en del utrustning som man förväntas skaffa sig under grundkursens gång. Det som man allra först måste köpa är tandskydd och träningsdräkt. Det är dock ingen brådska med dräkten. Det är också rekommenderat att varje utövare skaffar sig övrig skyddsutrustning som susp, arm- och benskydd.

Taekwondon tränas i vår klubb som en jämn fördelning mellan tre områden – 1.) traditionell kampkonst, 2.) modern top-idrott och 3.) praktiskt självförsvar. Att tävla är aldrig ett tvång. Efter grundkursen kan man delta i bältesprov för gult bälte i taekwondo.

Priset för grundkursen brukar ligga kring 90€.

Vi har ett kamratligt gäng och vår största prioritet på grundkursen är att alla ska trivas och ha kul medan man tränar tillsammans. Vi tror på att bygga upp en trygghet inför grenen. De som söker en klubb för att jämföra sina skills och slå ner varandra ska söka sig till någon annan klubb.

Mer info om nybörjar-kickboxing får du från info[at]mariehamntkd.com

Välkomna med!

Back to top