Nästa grundkurs

Nästa grundkurs

I år går grundkurs i kickboxing under höstterminen 2020 med start i augusti. Grundkursen tränar en gång i veckan och håller på i ungefär fyra månader. Kolla närmare på våra träningstider för mer information om dagar och klockslag.

Till grundkursen kan man komma utan tidigare erfarenhet av kampsport. Alla är välkomna! Vi börjar från början och bygger sakta upp vår kropp och vår teknik. Man behöver inte kunna någonting när man startar. Kickboxing passar alla åldrar, men vår minimiålder är ändå 14 år. Någon övre åldersgräns har vi inte.

Det enda du behöver för att börja på en grundkurs i kickboxing är gympakläder och en vattenflaska. I grenen hör dock en del utrustning som man förväntas skaffa sig under grundkursens gång. Det som man allra först måste köpa är tandskydd och boxningshandskar. Därefter kan man sprida ut resterande utrustning under kursens gång. Ytterligare nödvändigt är också hopprep och benskydd. Det är också rekommenderat att varje utövare skaffar sig susp, hjälm och för kvinnor bröstskydd.

Kickboxing tränas i vår klubb som en tävlingsidrott, men att tävla är aldrig ett tvång. Efter grundkursen kan man delta i bältesprov  för gult bälte i TKDKickboxing, men det är heller aldrig ett tvång att delta i bältesprov.

Priset för grundkursen brukar ligga kring 75€.

Vi har ett kamratligt gäng och vår största prioritet på grundkursen är att alla ska trivas och ha kul medan man tränar tillsammans. Vi tror på att bygga upp en trygghet inför grenen. De som söker en klubb för att jämföra sina skills och slå ner varandra ska söka sig till någon annan klubb.

Mer info om nybörjar-kickboxing får du från info[at]kickboxingaland.com

Välkomna med!

Back to top