Nordic Budo & Sports Academy

Nordic Budo & Sports Academy

Nordic Budo & Sports Academy grundades 1.1.2009 i Mariehamn, men hette då Mariehamns taekwondoklubb. Åland var då en av de få orter i Finland dit kampsporten Taekwondo inte tidigare sträckt sig. Under sommaren syntes klubben med sin träningsverksamhet på provisoriska platser runt om i Mariehamn. I september samma år började den officiella verksamheten och den allra första grundkursen drog igång. På den tiden hölls träningarna vid Uncan i Mariehamn.

I oktober 2010 blev Mariehamns taekwondoklubb en registrerad förening och anslöt sig till Finlands taekwondoförbund.

Föreningens verksamhet var från början uteslutande utövandet av kampkonsten/-sporten taekwondo, med stark betoning på tradition och självförsvar. I tävling följer vi fortfarande WTF-reglerna (World Taekwondo Federation). År 2012 startar föreningen också en kickboxing-verksamhet. Då var verksamheten främst ett after work fys-pass, men utmed tiden växte det fram seriösa utövare som ville börja tävla och befästa kickboxingen som permanent del av föreningens verksamhet. År 2014 gick dåvarande Mariehamns taekwondolklubb med i Finlands kickboxingförbund.

Föreningen byter officiellt namn till Nordic Budo & Sports Academy år 2015 och flyttar ut från bergsskyddet i Mariehamn där man tränat nu i tre år. Föreningen hittar egna träningsutrymmen först ute i västerkalmare i Jomala i ett par år, och sedan tillbaka till Mariehamn i en källarlokal på Godbyvägen 11 där föreningen håller till just nu. Föreningen behåller de två interna klubbnamnen Mariehamns taekwondoklubb och Kickboxing Åland Islands för de två huvudverksamheterna.

Nordic Budo & Sports Academy har två egna Sabumnim (licensierade taekwondolärare) och står i direkt linje under en stormästare från taekwondons hemland Korea, och vår kickboxing-verksamhet stöds av fyra världsstjärnor inom kickboxing. Vi strävar till att ha hög kompentens på våra instruktörer och försöker kontinuerligt utbilda oss. Vi följer det finländska utbildningssystemet för idrottsutbildning och deltar i utbildningar arrangerade av Finlands taekwondoförbund och Finlands kickboxingförbund.

Vår strävan har alltid varit att sparka, utvecklas som människa och ha roligt medan vi gör det. Gemenskap är viktigt och alla ska trivas i vårt sällskap.

Verksamheten går på svenska, men vi pratar även finska och engelska, så språk är inget hinder för att delta på våra träningar.

Back to top